Rätt investering är en besparing

Av: Tomas Brånedal, publicerades den 12 mars 2012 15:15
//

Min syn på politik!

Jag har nu varit med i drygt ett år i politiken och kommunstyrelsen. En mycket intressant tid. Efter att ha studerat hur vi förtroendevalda förvaltar de uppdrag vi fått av våra medborgare tycker jag att vi politiker allt som oftast petar alldeles för mycket i tjänstemännens arbete.
Tror att vi ibland bör påminnas hur vårt uppdrag egentligen ser ut.

Vi är inga chefer, det är förvaltningschefernas jobb men däremot skall vi sätta ramar och skapa förutsättningar till en bra kommun för alla.
I mitt dagliga jobb, i företagarvärlden, där samarbetar vi mycket mer än vad vi förtroendevalda i Bollnäs gör, till och med mina kollegor (vissa kallade konkurrenter) samarbetar bättre, kanske inte till 100 procent men vi drar mot samma mål, det bästa för kunden!

Under den här tiden har jag tydligt märkt att ledordet är ”spara”. Spara är inte fel men viktigare är att spara klokt d.v.s. alltid vara öppen för att skapa intäkter till kommunen.
Att få intäkter behöver inte alltid kosta pengar men förmodligen arbete och tid.

För att vända en negativ trend som t.ex. utfyttning, nedläggning m.m. bör Bollnäs kommun marknadsföra sig…. vi måste tala om att vi finns och vad vi kan erbjuda företagare, investerare o barnfamiljer.
Utanför vår kommun är det inte många som vet att vi finns… ännu mindre vet vad vi kan leverera. Vi själva kanske tror det, men ack så fel.

Att marknadsföra sig är ett ständigt pågående arbete som ej får stanna av. Det gäller att hela tiden se nya möjligheter för att utveckla kommunen.
”Den som inte syns och hörs finns inte”

Min personliga uppfattning är att vi politiker skall ”röja åkern, plöja jorden” sedan överlämna till tänkta investerare, näringsidkare m.f. både i och utanför kommunen som är villiga att investera i Bollnäs kommun.
Men då måste vi tala om att vi finns! Ingen kommer att knacka på med mössan i handen och frågar:
Får vi investera här?

M.a.o. marknadsför SJ området, ishall i all ära men resten då? Tala om att vi t.ex. behöver ett till hotell i stan, nu när vi har vårt fina kulturhus men har för få bäddar, jag är helt övertygad att hotellkedjorna kommer att köa bara vi talat om att vi finns.

Det finns många fler saker att göra, men först måste vi få in ”tänket” Rätt investering är en besparing !

Tomas Brånedal

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är stängd