Barnen, det bästa vi har!

Av: Ann Zewgren, publicerades den 16 februari 2014 11:11
//

Nytt år och nya möjligheter brukar man säga.

Jag hoppas det stämmer! Nu måste det vända, och hända, positiva saker för barnen i Bollnäs kommun. Vi börjar med de små, förskolebarnen. Nu är det dags att det blir mindre barngrupper och fler avdelningar i förskolan, läget är minst sagt ansträngt just nu. Det här är ett så självklart önskemål att jag inte ens tänker motivera det.

Om vi sedan tittar på de äldre barnen är det på tiden att vi även får en attraktiv kommunal 7–9-skola på Gärdet. Det har pratats länge men inget har hänt. För att utnyttja lokaler och resurser på ett bra sätt är samarbete viktigt. Delar av Gymnasiesärskolan är redan här och fler delar är på väg. Komvux flytt till Torsbergsgymnasiets lokaler påbörjas snart. I dag går det ungefär hälften så många elever i Torsbergsskolan som det gjorde för 20 år sedan.

Låt oss göra ett studiecentrum av Gärdesområdet och lämna en del andra lokaler, som det faktiskt finns andra som är intresserade av hyra eller köpa, då gör vi på sikt en besparing. Om man då flyttar hit resten av den eftergymnasiala utbildningen, Högskoleenheten, SFI, med flera, så kan vi både använda halvfulla lokaler på ett bättre sätt och samtidigt få en bättre skola. Hur då? Jo, man får gemensamt skolbibliotek, skolmatsal, aula ämnessalar, och så vidare.

Man kan samläsa på ett annat sätt och får även fördelar och besparingar med kortare dagar genom minskad skolskjuts, ja listan kan göras lång. Vi vill använda pengarna till lärare i stället! Det här är vad vi vill, och jag tänker inte hacka på någon annan, för det spelar ingen roll om man är politiskt röd eller blå, det finns faktiskt ganska bra folk av båda färgerna. Så själv har jag blandat blått och rött och blivit lila, det är det som är Bollnäspartiets färg, av just den anledningen. Vi står för tillväxt, utveckling och samarbete, och jag tror ni kan känna alla tre orden i den här texten.

Ann Zewgren
andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är stängd