Bollnäspartiet byter ordförande

Av: Markus Wengelin, publicerades den 29 juni 2014 19:19
//

Pressmeddelande 2014-06-25

Bollnäspartiet byter ordförande

Bollnäspartiet möblerar om i styrelsen och byter ordförande. Det blir Markus Wengelin som tar över ordförandeposten medan Olov Nilsson Sträng sitter kvar som partiledare och förstanamn på listan. Anledningen till omstruktureringen är att partiet växer och att man behöver fördela ansvar och arbetsuppgifter på fler personer.

Beslutet om den nya laguppställningen togs på partiets årsmöte. Förutom bytet av ordförande innebär förändringen att Jonny Röstberg går in som ordinarie ledamot i styrelsen samtidigt som listan på suppleanter uppdateras med fem nya namn. Partiet, som fördubblat sitt medlemsantal under det senaste året, vill på det sättet kunna fördela arbetsuppgifter bättre och ta vara på
den kompetens som finns inom partiet.

Wengelin kommer i rollen som ordförande att fokusera på att utveckla partiet medan Olov Nilsson Sträng fokuserar på rollen som partiledare och förstanamn på listan.

– Det är ett angenämnt problem förstås. I och med att partiet blivit större behöver vi fördela de olika arbetsuppgifterna på fler personer. Och det känns kul att få lämna över ordförandeposten till en så driven person. Markus har redan visat att han har många bra idéer och att han är en erfaren ledare. Jag är övertygad om att han kommer göra ett kanonjobb på ordförandeposten, säger Nilsson Sträng.

Markus Wengelin tycker det nya uppdraget känns spännande och ser fram emot att kunna ta den interna utvecklingen vidare:

– Min ambition är att vi ska ha en så effektiv organisation som möjligt. Om vi ser till att lämna relevant och genomarbetat underlag i politiken kan vi faktiskt spara skattepengar. Bra underlag innebär att vi kan få snabbare och klokare beslut i kommunfullmäktige. Där har alla partier ett ansvar och vi ska se till att vi tar vår del.

Bollnäspartiets nya styrelse:
Ordf. Markus Wengelin (ny)
V. ordf. Benny Engberg (omval)
Ledamöter:
Olov Nilsson Sträng (ny som ledamot, tidigare ordf.)
Jonny Röstberg (ny som ledamot, tidigare suppleant)
Sofia Nordell (omval)
Maud Östlund (omval)
Jonny Bodin (omval)
Suppleanter:
Celisia Brånedal (ny)
Irene Frank (ny)
Eva-Maria Norin (ny)
K-G Backan (ny)
Tomas Brånedal (ny)

För mer information kontakta
Markus Wengelin 070-523 77 72 eller Olov Nilsson Sträng 070-645 58 09

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är stängd