Näringslivsråd – ja tack!

Av: Markus Wengelin, publicerades den 30 augusti 2022 11:11
//

4 av 5 jobb skapas i mindre företag enligt organisationen Företagarna. Arbetsförmedlingen rapporterar att Gävleborg har bland den högsta arbetslösheten i Sverige. Det är våra företag i kommunen som skapar arbetstillfällen. Därför bör vi göra som Vallentuna, Piteå, Ronneby, Kalmar, Vänersborg, Vingåker, Mellerud, Norrköping, Mönsterås, Karlstad, Jönköping, Härjedalen, Nykvarn, Arboga, Hällefors, Svedala, Ovanåker, Sunne, Hörby, Dorotea, Osby, Jönköping, Alingsås, Mark, Munkedal, Mjölby, Trelleborg, Lysekil, Borgholm, Valdemarsvik, Ockelbo, Halmstad, Karlskrona, Sorsele, Gävle, Vilhelmina, Nacka och många fler kommuner i Sverige redan har gjort. Nämligen att skapa ett näringslivsråd! Anledningen är glasklar. Då det är företagen som skapar arbetstillfällen så måste vi öka förståelsen för varandras utmaningar och förutsättningar. Vi behöver en levande dialog mellan företag, politiker och tjänstemän för att nå ett bra näringslivsklimat. Näringslivsrådets främsta uppgift blir att vara en naturlig koppling mellan kommunen och näringslivet. Det ska vara lätt för näringslivet att bidra till vår kommuns utveckling. Om företagen har förutsättningar att växa – skapas nya arbetstillfällen. Det är bra för alla! Det är en enkel ekvation. Vi i Bollnäspartiet vill instifta ett näringslivsråd så fort det går!

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är stängd